Ясновидец Номер 1 на България | Предсказания и Прогнози Талисмани и Ритуали

Още в най-древни времена, хората прилагали различни езотерични практики, като използвали предмети, за които се смятало, че носят в себе си магическа сила. Те ги поставяли в домовете си или ги носили със себе си. Тази традиция се е съхранила и до днес, като смисълът и значението й остават същите, но се развиват формите и проявленията й. Идеята за предмет, в който се крие магическа сила е стара като света.

Обикновено това са предмети, заредени с положителна енергия, с помощта на която ви помагат да изпълните най-съкровените си желания. За финансов успех, професионално израстване, семейно щастие, защита от проблеми или просто за да се чувствате добре – това е само една малка част от списъка с вълшебства на талисманите и амулетите. В зависимост от предназначението си те приемат различна форма – може да са както фигури на човек, животно, растение, така и монети, свещени надписи или символи на древни религии. Макар много хора да не откриват разликата между талисман и амулет, тя съществува:

Талисманът се изработва от вещ в занаята, като съгласува енергията му с тази на собственника. Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.

Внимание!  Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.
Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.

Изработка на талисманите

Според класическите магически школи талисманът винаги се изработва поради някаква конкретна причина. Повечето класически талисмани са включвали в себе си символиката на стихиите, на цветовете. Спазвало се е правилото талисманите да се обвързват с определени планети, да се изработват в точно указано време от металите, символизиращи тези планети. Когато не е било възможно да се ползва метал, се е ползвал пергамент, който е бил оцветяван с цвета на елемента или на планетата, чието въздействие се е търсело. Често към това по талисманите са били изписвани разни надписи с черно или с допълващ цвят, символизиращ някой от елементите.

И ЗА ЖИВОТИНСКИ ТАЛИСМАНИ

Опашка от тритон, око от жаба или крило от прилеп. Затова най-често се сещаме, когато си помислим за думата магия
Според българските чародеи, за да се събуди силата на прилепа и да се използва в магията се извършва ритуал по приготвянето му. Той се прави само на пълнолуние и то при в определена част от денонощието. Ритуала както и заклинанието се пази в тайна. След изсушаването на прилепа, от него се правят талисмани или се използва за конкретни магически действия.

Талисманите изготвени от прилеп също имат сила за привличат богаство и любов и успех, както и да трансформира късмета. Подсилва го и го насочва така, че човек да получи онова, което желае.

Всякакъв зъб – истински или стилизиран – ще защити своя собственик от зли духове и от внезапна опасност. Така че да не ви падне тухла на главата, а уроките просто да не ви хващат.

В забързаното ежедневие, с постоянна липса на време, талисманите все още имат голяма популярност и са търсени сред хората. Дали в древността или в наши дни – светът на талисманите винаги остава загадъчен и безграничен, който винаги ще ни изненадва със своето разнообразие на проявлените форми и силното си въздействие върху нас. Хубаво е да знаем, че при желание, скритата сила на талисманите може да ни стане верен приятел в ежедневието, помагайки ни да бъдем малко по-щастливи, по-хармонични, по-близки с природата и най-вече да запазим вътрешен баланс, щастие и душевна хармония през целия си живот.

Талисманът се изработва от вещ в занаята, като съгласува енергията му с тази на собственника .Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.

Внимание! Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.
Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.

КАК СЕ ПОЛЗУВАТ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е ПРЕДИ ДА СЕ ВЗЕМЕ КАКЪВТО И ДА Е ТАЛИСМАН ДА СЕ ПОЛЗВА ОТВАРА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА НЕГАТИВНИ ВЛИЯНИЯ И МАГИИ. ПРИ НАЛИЧИЕ НА МАГИЯ ИЛИ НЯКАКВО ДРУГО НЕГАТИВНО ВЛИЯНИЕ ТАЛИСМАНА НЯМА ДА ДЕЙСТВА.

ПО ТАЗИ ПРИЧИНА, АКО ДО МЕСЕЦ СЛЕД КУПУВАНЕТО МУ НЯМА ОСЕЗАТЕЛЕН ЕФЕКТ ПОТЪРСЕТЕ СПЕЦИАЛИСТ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЗЛОТО КОЕТО ВИ Е НАПРАВЕНО.

ТАЛИСМАНИТЕ СЕ ПОЛЗВАТ ТОЧНО СПОРЕД УПЪТВАНЕТО ПРИЛОЖЕНО КЪМ ТЯХ. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ НА БОКЛУК ИЛИ СМЕТИЩЕ, ЗАЩОТО СЛЕДВАЩИТЕ НЯМА ДА ДЕЙСТВАТ. АКО МИСЛИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНИТЕ ТАЛИСМАНА, СТАРИЯ СЕ ПУСКА В РЕКА ИЛИ ИЗГАРЯ.

В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ И ВИДА НА ТАЛИСМАНА МОЖЕ ДА ДЕЙСТВА НЕПРЕКЪСНАТО ( НАПРИМЕР ОТДЕЛНИТЕ РАСТЕНИЯ И ПАРЧЕТА ОТ ЖИВОТНИ)

АКО ТАЛИСМАНА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН БЪДЕ ОТВОРЕН ИЛИ СЧУПЕН, НЕГОВОТО ДЕЙСТВИЕ СПИРА. АКО СЕ СЧУПИ СЛУЧАЙНО ИЛИ СЕ РАЗПАДНЕ ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ТАЛИСМАНА Е ПОЕЛ НЕГАТИВНО ВЛИЯНИЕ, СПРЯЛ ГО Е ЗА МОМЕНТА И СЕ Е УНИЩОЖИЛ. СЪБЕРЕТЕ ЧАСТИТЕ МУ И ГИ ПУСНЕТЕ В РЕКА, ( В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НА БОКЛУК) И ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ НЕЗАБАВНО ПОМОЩ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ВЛИЯНИЕТО.

ДЕЙСТВИЕТО НА ВСИЧКИ ТАЛИСМАНИ И ОТВАРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО МАГИЯ, ЗАЩОТО НЕ НАРУШАВА НИЧИЯ СВОБОДНА ВОЛЯ, А ЧРЕЗ МАГИЧEСКАТА СИЛА НА ТОВА, ОТ КОЕТО СА НАПРАВЕНИ ПРЕМАХВАТ СЪЩЕСТВУВАЩИ ПРЕЧКИ И ДАВАТ ШАНС ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЖЕЛАНОТО ЛЕЧЕБНИ И МАГИЧЕСКИ СА СВОЙСТВА НА НЯКОИ ОТ СКЪПОЦЕННИТЕ И ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ НОСЯТ КАКТО КАТО ТАЛИСМАНИ, ТАКА И КАТО АМУЛЕTИ.

Всеки скъпоценен камък има и “тясна специализация” – “отговаря на” определен знак от зодиака. Носенето на “чужд талисман” може да се отрази неблагоприятно върху собственика му, твърдят астролозите. Ето на кого какви камъни подходжат:

Овен: ордоникс, аметист (пазете се от камъни на Везните).
Телец: ахат, карнеол, бял корал (опасни са камъните на Скорпиона).
Близнаци: топаз, берил (враждебни са камъните на Стрелеца).
Рак: изумруд, халцедон (внимавайте с камъните на Козирога).
Лъв: сардоник, оникс, изумруд (внимание с камъните на Водолея).
Дева: изумруд, кристал, сапфир, халцедон, гранат (опасни са камъните на Рибите).
Везни: елмаз, берил (внимавайте с камъните на Овена).
Скорпион: топаз, хематит (враждабни са камъните на Телеца).
Стрелец: хиацинт, бирюза, циркон (опасни са камъните на Близнаците).
Козирог: оникс, хризопраз (внимавайте с камъните на Рака).
Водолей: сапфир, обсидиан (внимание са камъните на Лъва).
Риби: александрит, червен корал, аквамарин (внимание с камъните на Дева).

Растенията талисмани

Притежателят на талисман с растителен произход трябва да бъде независима личност, ценяща свободата. Този човек трябва да обича природата. Ако обичате да прекарвате време в самота, да се любувате на залеза или да посрещате изгрева, ако картината на природата не ви оставя равнодушни, то си струва да си направите талисман-връчка, талесман-кестен или талисман-желъд.

А сега още нещо относно характера на хората, които могат да носят талисмани, явяващи се къс от природата. Независимо от това, че стаята им обикновено у пълна с всякакви костилки и прички, тези хора много обичат реда и въобще се стремят да поддържат златната среда.

Талисманът ще ви направи по-ценна натура, ще укрепи духа ви, ще помогне да преживеете силни чувства.

ИЗБЕРИ СИ ТАЛИСМАН НА ЗОДИЯТА

Растенията са живи талисмани на знаците от Зодиака. Те могат да захранят енергията на човека, ако са подходящи за него, твърдят астролози.

Копривата е талисманът на Овена. Тя го избавя от страховете, а листатата й върху рана я изцеряват.
На Телеца отговаря розата. Тя подпомага лечението на кожни заболявания. Запазва и младостта на телците.
На Близнаците е близък фасулът. Той активизира доброто в човека. Предпазва и белия дроб от заболяване.
На Рака принадлежи бялата водна лилия. Тя изостря интуицията. Растението като талисман още пречиства организма от токсините и нормализира стомашната дейност.
Лъвът е под знака на жълтия кантарион. Той притежава магически свойства срещу злото и срещу сърдечни заболявания.
Растението на Девите е житото. То притежава прекрасна чиста енергия.
Енергията на Везните пък се транслира от палмата. Силата й възстановява гръбначния стълб.
На Скорпиона принадлежи алоето. То трансформира един вид енергия в друг и преобразува негативната в позитивна.
Магическото растение на Стрелеца е синият минзухар. Стимулира черния дроб и освобождава токсините.
За астралното тяло на Козирога е пелинът. той крепи приятелствата и пази от уроки.
Енергията на Водолея се предава от тютюна. Той пази от злото и привлича добри духове.
За Рибите е белият мак. Той защитава от неприятности и ги свързва с Космоса.

ЩЕ НАПИША ЗА МАГИЧЕСКИТЕ СВОЙСТВА НА НЯКОЙ БИЛКИ И ТЯХНОТО ДЕЙСТВИЕ, КАТО ТАЛИСМАНИ

Hyssop – Хисоп, Исоп
В Библията се казва, че има пречистващи свойства. В някои средновековни магически книги, преди използването на дадени магически практики се препоръчва пречистването на тялото и измиване с исоп.
За да изгоните негативни енергии от дома, измиите подовете на къщата с вода в която има исоп.

Jasmine – Жасмин
Красиво растение, което помага във въпроси свързани с любовта и сънищата.
Влиза в състава на много масла, благовония и парфюми.

Jezebel root
Силен магически корен за предпазване от проклятия и увеличаване на парите.
В някои традиции е и силен агент за проклинане на врага. Помага и в някои любовни начинания.

Juniper – Хвойна
Помага за увеличаване на късмета и сексуалната сила.
Някои жени киснели плодове от растението в оцет и с тази смес правели мъжете луди по тях.

Lavender – Лавандула
Познаваме лавандулата и нейното приятно благоухание. Влиза в състава на много магически масла и отвари.
Много голямо приложение имат цветовете на растението в направата на любовни ритуали и талисмани.
Казва се, че носенето на торбичка пълна с цветове от лавандула помага за намирането на любов.

Lemon – Лимон
Добре ни е известен и този кисел плод. Казва се, че тъй като имал формата на око, предпазвал ок Лошо око и уроки.
Помага и за пречистване и защита от негативни енергии. На запад се използва и за раздяла на влюбени.
Ако поставите лимон в комина на къщата ви, ще сте предпазени от негативна енергия на хора които ви идват на гости.

И ЗА ЖИВОТИНСКИ ТАЛИСМАНИ

Опашка от тритон, око от жаба или крило от прилеп. Затова най-често се сещаме, когато си помислим за думата магия
Според българските чародеи, за да се събуди силата на прилепа и да се използва в магията се извършва ритуал по приготвянето му. Той се прави само на пълнолуние и то при в определена част от денонощието. Ритуала както и заклинанието се пази в тайна. След изсушаването на прилепа, от него се правят талисмани или се използва за конкретни магически действия.

Талисманите изготвени от прилеп също имат сила за привличат богаство и любов и успех, както и да трансформира късмета. Подсилва го и го насочва така, че човек да получи онова, което желае.

Всякакъв зъб – истински или стилизиран – ще защити своя собственик от зли духове и от внезапна опасност. Така че да не ви падне тухла на главата, а уроките просто да не ви хващат.

В забързаното ежедневие, с постоянна липса на време, талисманите все още имат голяма популярност и са търсени сред хората. Дали в древността или в наши дни – светът на талисманите винаги остава загадъчен и безграничен, който винаги ще ни изненадва със своето разнообразие на проявлените форми и силното си въздействие върху нас. Хубаво е да знаем, че при желание, скритата сила на талисманите може да ни стане верен приятел в ежедневието, помагайки ни да бъдем малко по-щастливи, по-хармонични, по-близки с природата и най-вече да запазим вътрешен баланс, щастие и душевна хармония през целия си живот.