Ясновидец Номер 1 на България | Предсказания и Прогнози Талисмани и Ритуали

В легенди и ритуали, в монументи и предания смъртта винаги присъства. Но дали наистина е възможно нещо да се върне от оня свят? Дори и днес представата за ни изпълва с ужас. Дали те съществуват, или науката ще открие друг отговор за това, което си мислим, че виждаме и чуваме.

Таласъми и призраци – същества, които се появяват неочаквано посред нощ. Те преследват нашето въображение още откакто се помним.

Призраците смразяват, плашат и ни изпълват с ужас. Те ли се опитват да се свържат с нас, или ние ги извикваме за живот?

Всяка култура в историята има своите свръхестествени вярвания. Някои духове са гневни, други искат да ни предупредят. А някои дори се появяват върху камък. Но дали има истински доказателства за тяхното съществуване? Науката се опитва да разкрие това. Имаш усещането, че някой ти диша във врата, обръщаш се и виждаш, че там няма никого. Могат ли призраците да убягнат от погледа на сложната апаратура, с която разполага съвременната наука?

Над 5000 групи се занимават с паранормалното. Това е цяла индустрия, посветена на лова на духове.

Професор Ричард Уайзман е психолог от Харвардския университет. Специалист е в областта на паранормалните явления. Какво е според него мястото на свръхестественото в науката?

Като учен, работещ в тази доста необичайна област, за мен най-важно е да намерим и изследваме най-добрите случаи. Тъй че ако хората казват, че в дадена сграда има духове, и ако тази сграда се посещава от много хора и всички са имали странни преживявания на определени места, необясними от научна гледна точка, значи този случай е за нас.

И така, може ли той да ни даде научно обяснение за случващото се в една от най-населената с духове сграда?

Замъкът Хемптън Корт в предградията на Лондон е построен от кардинал, заграбен от един, превърнал се в затвор за друг. В продължение на 500 години тук са се случили едни от най-драматичните събития в британската история. Може би тези събития са оставили своя спомен върху древните камъни. Но това не е основната причина туристите да се тълпят тук. Хората са впечатлени. Когато дойдат тук, първият им въпрос е къде могат да открият призраците. Да видиш призрак в Хемптън Корт несъмнено е вълнуващо изживяване. Често срещано е чувството на паника или страх или пък усещането, че някой те бута или дори рита – такива неща тук са често явление.

Не си го обясняват с наличието или отсъствието на духове, те искат лишено от предразсъдъци научно проучване. Приблизително около 50 % от хората съобщават за нещо необичайно. Казват, че имат странното усещане за нечие присъствие, или че има нещо зад ъгъла и изведнъж са почувствали хлад, или че са усетили сякаш нещо изгаря ръката им. И не само това – около 25 % от хората приписват тези преживявания на духове. Така, че явно нещо се случва.

Интересното е, че на същото място са измерени много необичайни магнитни полета. Следва да се установи дали по някакъв начин тези полета не предизвикват такива странни преживявания.

Отговорът може би се крие на 2000 мили. В Канада професор Майкъл Пърсингър се опитва да разбере как реагира човешкият мозък на магнитните полета. Изследванията му могат да помогнат да се намери обяснение за случващото се Ако приложим полетата в определена последователност, можем да предизвикаме преживяване на чувство за нечие присъствие, т.е. човек да има усещането сякаш нещо стои до него, да получи представата, че някой се намира край него.

Предполагаме, че същото преживяване, със същото усещане за реалност и чувство за нечие присъствие, за нещо, което преминава покрай теб, се получава в три часа през нощта, когато човек е сам в спалнята си.

Това, което се знае със сигурност, е, че преживяванията, които наричаме мистични, се пораждат от мозъка. Знае се също, че можем да ги имитираме експериментално, или поне част от тях, в лабораторни условия.

Дали призраците не са просто реакция на мозъка под въздействието на магнитните полета, плодове на собственото ни въображение?

Заснет в дълбините на римските катакомби, филм от 70-те, разказващ за свръхестественото, се опитва да докаже, че психичните феномени съществуват. Независимо от ефектите, присъщи филм на ужасите, мнозина го смятат за неоспоримо доказателство. Сеансите се водят от медиум – човек, способен да контактува с мъртвите. Когато духовете влизат в тялото на медиума, от устата му потича ектоплазма. Според вярващите това е дух, приемащ физическа форма. Ако се появи призрак, контактът с мъртвите се е осъществил, поне така се смята. В края на ритуала подобната на восък ектоплазма се изгаря, с надеждата да освободи духа….

При среща на хора с призраци веднага възниква въпроса: Има ли живот след смъртта? Това всъщност е важен въпрос. Когато хората видят духа на починал човек, те ще получат отговор.

В света има сгради, гробища и други изкуствени структури,в които се крие история.О, ако стените можеха да говорят … Но понякога може да бъде. И те казват.

Вербалната традиция до голяма степен губи смисъла си в съвременния свят. Днес всеки може да улови събитие в писма, снимки и дори видео. Но историите за призраци са изключения от това правило. Всяка година милиони хора по неизвестни причини, се сблъскват със свръхестественото. Някои сблъсъци са ужасни, а други – докосване или друго чувство. Много хора не документират времето, мястото, атмосферните условия, точното местоположение на призрака и други, което би представлявало интерес за учените. Защо не? Това събитие ще е отпечатано в памет на свидетелите и техните мозъци и сърца.

Представете си, че сте в една голяма стара къща скърцане. На улицата е тъмно и духа яростен вятър и когато си сложиш ръка на дръжката на вратата започва да скърца, вие чувствате ясен ефект и това не ви позволява да отворите вратата. Може би ще чуете скърцането пред вратата. В стаята, където сте, изведнъж става по-хладно …

Невидими – и доста спокойни, разбира се, призраците не винаги са прозрачни. Понякога те се появяват пред хората. Понякога дори говорят……..