Ясновидец Номер 1 на България | Предсказания и Прогнози Талисмани и Ритуали

2012 е Година на водния дракон според китайската астрология.
Според нея, Дракона е най-големия символ за късмет, но е символ и на богатство, добродетел, хармония и дълголетие. Съзвездието Дракон, например, има честа да бъде пазител на Източното небе. Дракона е и най-специалния от 12-те знака, защото не е обикновено животно, а мистично същество.

В древните времена Буда свикал животните на едно тайно място… Започвала новата лунна година по китайския календар. Буда бил поръчал да дойде по един представител от всички животински видове, известни в неговите владения. Решил да повери на всекиго специална мисия. Най-страхливите и недоверчиви отказали да дойдат, докато по-интелигентните веднага се отзовали на поканата. Пръв дошъл хитрият и любопитен плъх; почти веднага след него се явил биволът; после дошъл тигърът, а едва пристигнал, ето че след него се задал и заекът; не минало, разбира се, без дракона; тихо-тихо пропълзяла змията, а след нея се появил конят; овцата също удостоила с присъствието си срещата; пристигнала и чаровната маймуна. След като дълго време се оглеждал и се убедил, че събранието е напълно законно, дошъл и петелът, а след него довтасало и кучето. След като усмихнат се появил и глиганът, Буда преценил, че срещата може да започне. Животните били общо 12 на брой и тях той дарил с цялата си благодат…

Такава е приказката, разказваща за появата на китайския хороскош. Докато западната астрология се основава на движението на Слънцето, източните народи отчитат главно влиянието на Луната. От древни времена се знае, че тя заема 28 положения по отношение на определени звезди и съзвездия. Тези положения по един или друг начин се взаимопокриват с 12-те знака на зодиака. В китайския хороскоп те носят имената на животните, събрани от Буда в една тъмна нощ на скрито място…

Половината от знаците на китайския календар (мишка, тигър, дракон, кон, маймуна, куче) са свързани със светлото или мъжкото начало (ян), другата половина – с тъмното или женското начало (ин).Китайският календар има и астрологична основа. Петте основни елемента (стихии) са свързани и с други предмети, качествa и явления от различен характер, но от едно и също равнище – планети, цветове, вкусови усещания, животински органи за жертвоприношения, годишни времена, посоки, добродетели и др. Това е давало възможност петте поредни циклови години от даден цикличен знак или названието на животното, да получават допълнително обозначение, чрез цвят. Например години на коня са точно пет определени години от 60-годишния цикъл. За да бъдат различавани, те се означават с цветове.

Плъх
1924, 1972, 1936, 1948, 1960,1972, 1984, 1996, 2008 – през 12 години..

Плъхът е е олицетворение на магия и агресивност. На пръв поглед изглежда спокоен, уравновесен и весел, но това не бива да ви заблуждава. Външният му вид прикрива холеричен и неврастеничен характер. Плъхът е майстор на всякакви скандали и недоразумения, недоверчив е, сдържан, не обича да споделя проблемите си. От всичко се старае да измъкне само лична полза и възможно най-голяма печалба и използва за целта целият си чар и обаяние.

Плъхът е играч и гастроном, хазартен тип и пияница – не се лишава от нищо, непрекъснато мисли как да си осигури по-добро бъдеще и трупа “бели пари за черни дни”. Създава запаси, които много често се оказват абсолютно ненужни.

Има много богато въображение, но не го използва за творчество, а за критика. Критиките му обикновено са обективни и точни и е добре да се вслушвате в съветите му. Някои Плъхове страдат от мания за разрушаване и могат да унищожават за собствено удоволствие.

Плъхът е дребно животно, когато започне нещо, довършва го до край и проявява честност, ако е включен в общ бизнес. Често проявява мързел, покорство и прекалена предпазливост, привлича го канцеларската работа, където няма рискове и сътресения. Плъхът се справя с умствена работа по-добре, отколкото с физическа. Плъхът трупа пари и ги загубва в момента, в който ги натрупа. Позволява си всичко, а ако ви услужи с нещо, то съвсем няма да е безкористно.

Плъхът се проявява именно чрез любовта. Той е сантиментален и е в състояние да прояви нежност и великодушие към обекта на обичта си, дори и да не му отвръщат със същото.

Плъхът може да има проблеми през 2-рата част от живота си, защото има вероятност да загуби цялото си състояние в неуспешни сделки. За сметка на това старините му обикновено са спокойни и има достатъчно средства, за да живее охолно. За Плъхът е много важно дали е роден през зимата или през лятото. Ако е роден през лятото ще трябва да осигурява прехраната си. Понеже е ленив ще търси лесни начини, които могат да го докарат до затвор или да завърши живота си при нещастен случай.

Мъжът, роден в годината на Плъха ще бъде задоволен и ще притежава богатство. Ако е роден през есента ще е много добродушен и сговорчив. Трудно ще се справя с болестите.

Жената, родена в годината на Плъха е сдържана, внимателна и чувствителна, нежна към близките си. Обича да се занимава с креативни занаяти (плетиво, бродерия). Предначертано й е стремително бъдеще, ако не бъде възпрепятствана от внезапна болест. По отношение на здравето гърлото й е слабо място. Родените през пролетта и лятото имат по-успешен живот от родените през есента и зимата.

Критични години За представителите на този знак критични са 15, 37, 61 и 73-тата от живота им.
Несъвместимости Плъхът има пряка несъвместимост с коня, скрита несъвместимост (проявява се след няколкомесечно запознанство) със заека и потенциална несъвместимост (проявява се след няколко години съвместен живот) с бика.

Бик
1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 – през 12 години

Търпелив, мълчалив, сдържан, бавен, незабележим, уравновесен, точен и методичен, Бикът крие оригинален ум под груба външност. Той предизвиква доверие у хората и това е една от тайните на неговия успех. Бикът умее да наблюдава и обича да е сам. Пази идеите си фанатично.

Въпреки спокойната външност той е холерик – сдържан, но в същото време напорист. Рядко се нервира, но за това пък гневът му е поразителен, а ако имате неблагоразумието да му противоречите може да стане опасен. Не понася загубите и мрази да му създават пречки.

Той е роден лидер. Говори само, ако наистина се налага. Не обича промените, които биха нарушили динамичния му стереотип. Властен е, уважава традициите и спазва условностите. Работоспособен, предпочита да работи за себе си и да подсигурява сам благата на семейството си.

Подходящи за него са свободните професии и тези свързани със селскостопански труд. Лесно практикува както физически, така и интелектуален труд. Добър ръководител е. Предпочита дейности, свързани с пътуване.
Бикът рядко среща разбиране сред околните. Упражнява властта си безапелационно. Той е нежен, чувствен и предан, но не и романтичен. За него флирта е ненужно губене на време. Има материалистично отношение към живота, не е ревнив, но изисква абсолютна вярност. Не е склонен към изневяра, но това негово качество не се оценява.

Младежките му години минават безметежно. В следващия период от живота си се сблъсква с трудности, свързани с интимния (брачния) му партньор, който започва да търси романтика извън семейното огнище. Ако в този момент Бикът не промени навиците си започва да предизвиква антипатия и да настройва близките срещу себе си. Той не приема разликата във възгледите. Ако създаде сполучливо семейство старините му ще бъдат спокойни и ще успее да се справи с всички трудности.

Мъжът, роден в годината на Бика – ако е през пролетта или лятото е материално задоволен. Родените през есента и зимата трудно се справят с материалните проблеми. Радва се на успехи сред жените.

Жената, родена в годината на Бика е мека, добродушна, безкористна, услужлива. Тя е грижовна и привързана към семейството. Привлекателна е и има много приятели. Ако е родена през есента и зимата живее по-успешно.
Критични години За бика това са 23, 46, 55, 64, 71 и 81-та от живота му. Тогава не е препоръчително да посещава болни и да ходи на погребения, особено през декември.

Несъвместимости Бикът има скрита несъвместимост (проявява се след няколкомесечно запознанство) с тигъра.

Тигър
1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Тигърът е опозиционер, избухлив, непокорен, бунтува се срещу йерархията, той е революционер и водач. За съжаление, не винаги получава доверието, което заслужава и не винаги печели последователи. Тигърът е безразсъден, рискува много и често може да предизвика катастрофални последствия. Той е изключително чаровен и магнетичен, властен, настоятелен и печели уважение. Никой не се осмелява да му каже истината в очите.

Ако се опита да мисли, преди да действа Тигърът постига много повече успехи. Той е упорит, дребнав, конфликтен, безкористен, самопожертвователен, недоверчив, трудно взима решение и често – твърде късно. Може да живее в двете крайности – от блестящ пълководец до опасен престъпник. Непрекъснато се бори за нечии засегнати права.

Тигърът не се интересува от пари, но в същото време може да натрупа състояние. Той е човек на нестандартните действия, необикновената съдба и изненадващите ситуации. Той е воин, чувствителен, емоционален, дълбокомислен и разкъсван от силна любов. Това е човек на крайностите. Тигърът олицетворява могъщество и може да ви избави от 3 неща – крадци, огън и мошеници.

Първата фаза от живота на Тигъра е спокойна, за разлика от втората, която е страстна и бурна – тогава му се налага да решава множество проблеми – финансови, лични и семейни – нищо няма да му бъде спестено. Ако не се справи с тях ще продължи да ги отстранява и в третата фаза, която ще завърши със спокойна старост. Ако Тигърът е роден през нощта, особено около полунощ животът му е по-спокоен. Тигърът, роден след изгрев и особено около обед има бурен и изпълнен с много опасности и случайни събития живот, но той е доволен от него, защото обича риска.

Мъжът, роден в годината на Тигъра, ако е роден през пролетта или лятото има много добри доходи, неспокоен характер и щастие в любовта. Ако има петно в областта на сърцето или бракът му е несполучлив му се раждат дъщери. На 1, 20, 39 години трябва да се пази от огън. Ако е роден през май не трябва да ползва мъж(е) като обслужващ персонал или сътрудници.

Жената, родена в годината на Тигъра – има много успешен и задоволен живот. Избухлива е, но отстъпчива. Използува мъжете за постигане на целите си, харесвана е. Изживява бурни приключения, които обикновено свършват зле. Родените през пролетта и лятото много по-лесно се реализират и са прекалено задоволени. След 40-год. възраст става максималистка. Ако бракът й е несполучлив резултатът е драматичен. В младежките години може да пострада от огън или вода, по-късно страда от хронични заболявания на гърдите и стомаха.

Критични години За хората, родени в годината на Тигъра критични са 55, 77 и 82-та от живота им.
Несъвместимости Тигърът има пряка несъвместимост с маймуната.

ЗАЕК
1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987,1999…..през 12 год

Хората, родени през тази година са много щастливи, талантливи и амбициозни, добродетелни и сдържани. Те имат изключително добър вкус и усет. На тях може да се вярва.Винаги са финни и деликатни, страшно привързани, към тези, които обичат, и колкото и да е куруозно, тяхната привързаност никак не ги обвързва.Финансово са стабилни. Кротки и спокойни натури. Ако изпуснат нервите си, то е, защото са имали сериозна причина за това. Лесно осъществяват сделки. Ако сключиш веднъж Законен контакт със Заека, няма да можеш да се измъкнеш лесно. По темперамент са по-скоро меланхолични и при най-леката провокация могат да заплачат. Педантични са и не дотам добре осведомени.Могат да бъдат добри командири,защото имат много силен нюх и отлично разбират, коя карта е сигурна. По-скоро са консервативни и преди да обмислят обстойно обстоятелствата, не се хвърлят къде и как да е.Японците ненавиждат Заека, защото сред народа се шири суеверието, че много често магьосниците действали със заешка кожа. И в трите периода Заека има спокойно съществуване, тъй като не можеш да го въвлечеш в сложни ситуации и хора.

Хармония- Овца и Глиган. Не е подходяща женитба с Дракон и Плъх. Петела направо трябва да се избягва.

ДРАКОН
1904,1916,1928,1940,1952,1964,1976,1988,2000.. и така през 12 години

Хората, родени през тази година са здрави и енергични.Лесно възбудителни са, нервни,ужасно упорити и инат.Драконът е честен, чувствителен и храбър и може да убеди всеки да му повярва. От всички зодии тук може да срещнем най-ексцентрични случаи. Те не обичат да трупат пари и не обичат да правят хвалебственни и цветисти излеяния. Искренни са в това, което казват и на тяхното мнение трябва да се вярва. Обичат да се посвещават в добри дела и го правят.Състрадателни се намесват във всяка печална история, умеят да помагат. Често дракона се безпокои сташно много, без да е нужно. Хората ги обичат, но въпреки това те късно се женят, дори остават неженени. До известна степен това обстоятелство обяснява самостоятелността им. Драконите са доста придерчиви и притенциозни хора. Това именно поражда трудност в първият период от живота им. През втория период от живота им късмета е на приливи, а през последните години преживяват в мир и спокойствие. Те говорят много, а когато са възбудени, казват неща, които не ги мислят. Дракона е мъжки знак и е изразител на висша сила-едно от двете най-силни астрологични влияния. Той символизира живота и развитието, тип-изразител на пет благословенни компонента: богатство, хармония,добродетел,дълголетие и съдбоносен завършек/свещен край/.

Най-добрите съчетания за брак са с Плъх и Маймуна. Другите подходящи знаци са: Тигър, Кон, Глиган и др. Не са подходящи- Вол, Заек и Дракон. Най-страшна е комбинацията с Куче.

ЗМИЯ
1905, 1017,1929,1941,1953,1965,1977,1989,2001../+12г /…

Хората, родени през тази година се отличават с дълбочина.Много говорят и са много мъдри. Страшно много са късметлии в материална област и през живота им нямат финансови безпокойства. Когато и да почувстват нужда от пари, те ще намерят начин да спечелят. Те са суетни хора, които страшно много държат на облеклото и външността си. Егоистични и доста хапливи, особенно когато им се поискат пари в заем. Въпреки това, те имат симпатията на хората и често пъти правят сериозни опити да подпомогнат околните, пък било то, за да им досаждат. Често пъти Змията прекалява, абсолютно решителни във всяко начинание, не обичат неудачите, но въпреки това изглеждат спокойни, но са преизпълнени с вътрешно напрежение. Стрелата, която изстрелват, трябва да попадне в центъра на обекта. Всъщност, те са емоционални натури и имат често съпружески недуразумения и грижи, защто си създават неприятности от интимен характер отвън. Ако съумеят да ограничат преживяванията от този род, личния им живот би бил доста по-гладък. Много грижи ми предстоят в третия период от живота им, тъй като тогава имат големи трудности. Хармония с родени Вол, Петел…Плъх, Змия, Дракон, Кон, Овца, Куче, Тигър. Най-лоша е комбинацията с Глиган.

КОН
1906,1918,1939,1942,1954,1966,1978,1990,2002…/+12г /

Хората, родени през тази година са ларж на комплименти и имат добър успех. Жизнерадостни, говорят твърде много. Върви им на пари и добре ръководят финансиите си. Светкавично улавят мислите на хората, преди още да са оформили това, което искат да кажат. Изглеждат умни,даровити и имат умела ръка, бистър ум и самоуверени, но те са по-слаби пред другия пол. Не може да се каже, че са търпеливи. Имат гореща кръв, но ако ги засегнеш за работата, в която са вложили всичките си ежедневни умения, се убезверяват и стават апатични. Докато те изживяват чувствата си/любовните/, стават слепи за всичко друго. Обожават театъра във всичките му форми. Посещават изложби, пиеси, фестивали, опери, всички интересни места, където могат да се забавляват и срещат с други хора. Много лесно и бързо се сърдят, понеже това им личи, също лесно и бързо губят доверие към околните. Много са независими, не признават ничии съвети, често пъти правят напук на себе си и на семейството си. През първия и втория период от живота си имат много грижи. Третия период от живота им е много хубав. Най-подходящи партньори са: Тигър, Куче, може с Дракон, Змия, Маймуна, Петел и Глиган. Не се препоръчва връзка със Заек, Вол и Кон, а най-лошо е с Плъх.

ОВЦА
1907, 1919,1931,1943,1955,1967,1979,1991,2003…..

Хората, родени през тези години са спретати, елегантни, разбиращи много от изкуствата. Емоционални натури са. На пръв поглед те изглеждат по-щастливи от хората, родени през другите години, но това никак не е така. Те са свити и песимисти, несигурни в живота. Дълбоко в себе си крият някяква религиозност и природна свенливост, която винаги им пречи да бъдат водачи в живота. Доста тромави в речта си, не умеят да рекламират стоката, която продават. Страстни натури, когато вярват в някой. Тъй като са неуверени в себе си и в това, коети вършат, те имат нужда да бъдат направлявани и водени.Нямат проблеми от рода на: липса на дрехи, добра трапеза, уютен бит. Умението да печелят добри пари и доброто материално състояние, ще развият у тях много добър вкус. По своему нежни и умни, те са много състрадателни към по-нещастните от тях.Към такива хора са щедри, обаче без да го афишират. Не очакват благодарност и не искат нищо в замяна. Дори се притесняват, когато им благодарят. Вторият период от живота им е пълен със сърдечни и емоционални проблеми, но извънредно щастливо време имат през третия период. Най-доброто съчетание в брака е със Заек,Глиган. Могат дасе женят с Тигър, Дракон, Змия, Маймуна, Овца, Куче, Петел. Да се пазят от Вол.

МАЙМУНА
1908,1920,1932,1944,1956,1968,1980,1992,2004….

Хората, родени през тези години са наистина най-щастливи от всички. Умни, хитри, сръчни, късметлии. В замислянето и осъщесвяването на планове от голям мащаб, те са направо изкустни. Учудващо изобритателни и оригинални, те разрешават инай трудно разрешимите проблеми с порязваща бързина. Малко са полетата на дейност, в която нямат успех. Те умеят по забележителен начин да се съгласяват с другите. Така се чувстват по-удобно, въпреки, че съгласяването е само политическа тактика. Ако той е решил да направи нещо, трябва да го осъществи незабавно. В противен случай му минава мерака и изоставя тази работа, преди още да опита. Почти никога не зачита чуждото мнение и дори вътре в себе си се отнася с презрение към него. Маймуната е на първо място по сърдечност, талант и практичност. Горят от желание да знаят, четат и виждат. Имат отлична памет и със завидна леснота могат да произвеждат и най-малките детаили. Емоционални и твърде независими-бързо реагират и лесно се отзовават. Ако успеяд да наложат това, което желаят, стават твърде известни и популярни. Най-лошият е вторият период от живота им. Трябва да вникват в другия пол. Успехът им не е гарантиран. Съвет: Да не се обясняват надълго и нашироко, защото говорейки много, отблъскват хората от себе си. Най-щасливи бракове са с Дракон и Плъх. Възможно е и със Заек, Овца, Куче. Да се пазят от Змия и Глиган, а най-опаса е връзка с Тигър.

ПЕТЕЛ
1909,1921,1933,1945,1957,1969,1981,1993,2005…..

Хората, родени в тези години са задълбочени, мислещи същества. Те са винаги заети и погълнати от работата си. Винаги искат да направят повече, отколкото са в състояние. Когато се заемат със задача, която не е в кръга на способностите им, те са ужасно разстроени и особенно, когато открият, че са в състояние да я изпълнят. Твърде есксцентрични натури са. Тяхната ексцентричност обаче е такава, че по-скоро ги предпазва от нещо важно, както предпазва японците, което се нарича обкръжение в отношенията им към другите. Те считат, че винаги са прави и че знаят какво правят. Не вярват на другите хора много и предпочитат да правят това, което на тях се харесва. На пръв поглед могат да минават за хора с авантюристичен дух, но всъщност имат много малко желание за авантюри, а по-скоро изпълват живота си с доста безмислени планове, които никога не узряват в реализация.Макар, че са амбициозни, те не виждат много надалече и са направо непредвидими. Егоисти са, нехаят за хорското мнение и чувства и имат навика да казват наглас, това, което им е на ума. Не са срамежливи и са храбри, когато случая го изисква. Интересни са за другите, но трябва да бъдат внимателни, да не си развалят хората мнението за тях. Най-добра комбинация за тях е Вол и Змия. Могат да се женят за Тигър, Маймуна, Глиган. Да бягат от Плъх, Куче, Петел. Особенно опасен е Заека.

КУЧЕ
1910,1922,1934,1946,1958,1970,1982,1994,2006….

Хората, родени тази година, претежавата всички качества на една хуманна натура. Дълбоко развити чувства за дълг и вярност. Крайно чувственни в отношенията си с хората и приятелите. Показват най-хубавото, което притежават, печелят доверието. Те знаят как да пазят личната тайна. Уважавани са, егоисти,много упорити и ексцентрични. Никога не се грижат за пари,но когато имат нужда от тях, лесно ги намират. Общественната кариера не им се отдава, емоционално са високо издържани. Наред с това са най-известните борци за справедливост, независимо дали ги засяга. Не се успокояват, докъто нещата не се оправят докрай. Колкото и ексцентричен да е субекта –куче, никога не се бори за безмислени каузи. Това е важно, защото, когато той се заеме с една кауза, я проучва основно и страната, на която застава, винаги печели. Не е създаден за дребни сделки. Ако се занимава с индустрия, той винаги става водач в тази област. Кучето отлично води хората, ако това му се наложи, поради едрите мащаби с които работи. Колкото и да е чудно, Кучето с негивия хладен темперамент е в най-подходяща комбинация с Плъх, Змия, Маймуна, Куче, Глиган. Не се препоръчва с Овца и Петел. Най-зле е с Дракон.

ГЛИГАН
1911,1923,1935,1947,1959,1971,1983,1995,2007…

Рицарски талантливи хора. Хората, родени през тези години развяват винаги бялото знаме на чистотата. Каквито и да са им амбициите, те вършат това, което трябва да правят със цялата си сила, която притежават, защото имат силен заряд и енергия и никой не е в състояние да преодолее. Когато те решат да правят нещо, няма отстъпление отстрани. Твърдостта и силата на духа и чистотата са основни качества. Те имат много приятели, но тези, които имат са за цял живот. Всеки би трябвало да е щастлив, ако има приятел глиган. Той не говори много, но когато има желание да каже нещо, то е навреме и на място. Както Маймуната- Глиганът има голяма жажда за знания. Той много учи и чете. Това, което знае е на много високо ниво. Поглъща много неща и ги задържа в себе си. Мрази кавгите и разправиите. Към тези, които обичат са превързани и мили. Разчитат само на себе си. Най-добрият брак е със Заек и Овца. След това с Дракон, Кон, Петел, Куче, Маймуна, Глиган. Най-зле е със Змия.