Ясновидец Номер 1 на България | Предсказания и Прогнози Талисмани и Ритуали

Космически, лечителски и магически празник

Магическият празник на лятното слънце, росата и билките Еньовден един от най-силните дни на годината.. Той не е само български празник. В цял свят на лятното слънцестоене се извършват ритуали, посветени на магията на най-силния в енергийно отношение ден в годинатаТази активност особено силно усещат хората с по–изострена чувствителност. При тях това съвпада с период на трансформации, които се изразяват в събуждане на магическия потенциал. Ето защо времето след Еньовден е подходящо за извършване на магически ритуали и енергийни корекции,отнасящи се до здравето и съдбата на човека.

Сензитивността се изостря и всеки от нас може да се вгледа в сънищата си, които в този период са знаменателни за бъдещето ни.Те насочват вниманието към онези части от нас, които се нуждаят от преосмисляне и промяна.

Енергийното поле въздейства върху всичко обкръжаващо ни, като го активира, по начин, по който позволява то да действа в наше най -висше благо. Това особено силно важи за растенията, които ние хората използвме с лечебна цел. Още от древността това е било известно на нашите предци.

В ранните часове на деня, преди да се е вдигнала росата се събират билки.Седемдесет и седем и половина-за всяка болест и за “болестта без име”.

Извършват се гадания свързани с любовта и брака, нарича се за здраве и късмет.

В българската традиция Еньовден стои по значение редом с Коледа, Великден и Гергьовден. и се смята за празник на билкарите. Празникът има различни названия – Яневден, Иванден, Иван Бильобер и с него са свързани множество вярвания за слънцето, водата и лечебните растения. Вярва се, че сутринта на празника когато изгрява слънцето то “трепти”, “играе” и който види това, ще бъде здрав през годината. Точно по изгрев, всеки може да се обърне с лице към него и през рамо да наблюдава сянката си. Отразява ли се тя цяла, човекът ще бъде здрав през годината, а очертае ли се наполовина –ще боледува. С култа към слънцето е свързано и паленето на обредни огньове, както е по цяла Европа. На този ден, преди да “тръгне към зима”, слънцето се окъпва във водоизточниците и прави водата лековита. После се оттърсва и росата, която пада от него е с особена магическа сила. Затова всеки трябва да се умие преди изгрев в течаща вода или да се отъркаля в росата за здраве.

Всеки е имал моменти в живота си, когато е искал да промени изцяло пътя си и да излезе от блатото. През този период може да се коригират успешно натрупаните информационни записи в енергийното поле и по този начина да се коригира съдбовният път на човек, без това да е свързано със силни сътресения, както и да се извършват ритуали за постигането на определени цели, като семейно благополучие или успех в бизнеса. Периодът, в който навлизаме, е благоприятен за извършването на подобни процедури. Може да наберем малко билки рано сутринта и да ходим боси по росата и малко енергийни практики…

Според поверието в нощта на Еньовден магическите създания се влюбват в хората. Самодивите в момците, а змейовете – в девойките. Тази любов обаче е пагубна за простосмъртните. Затова се прави отвара от вратига, комунига, перунка, чемерика и тинтява. Който се облее с нея, става недосегаем за тъмните сили.

Освен да коригираме негативите в своя живот, през това време може и да се привлекат неща, които желаем да се реализират, но досега ни е било трудно да го направим поради една или друга причина. Така например през това време от годината се правят ритуали за успехи в бизнеса и за финансов просперитет, тук е нужно да се спомене, че бизнесът може да се подобри с енергийно изчистване, но често, за да се постигне така желаното финансово благополучие, се налага допълнително да се пoработи конкретно върху него.

Повечето от тези процедури обаче е необходимо да се извършат от вещ в областта специалист, тъй като иначе рискувате да правите експерименти със собственото си щастие, а понякога и здраве.

Има и неща, които всеки сам може да направи, за да подобри живота си поне до известна степен. По-долу давам три елементарни ритуала за успех, любов и здраве, които може всеки сам да направи. За всяко женско създание е тръпка да надникне в бъдещето и да види вероятната си силна половинка. С Еньовден е свързан и обичаят Еньова буля, който е отглас от култа към древнославянската богиня на любовта Лада. На него девойките гадаят за своя бъдещ жених. За Еньова буля се избира малко момиче, първо дете на живи родители. То се облича като булка и определя коя мома какъв жених я очаква чрез потопени в съд китки с привързани към тях пръстени, гребени или други знаци. Съдът трябва да пренощува в нощта срещу Еньовден под розов храст. На сутринта момиченцето вади една по една китките, а девойките ги наричат.

Как да привлечем и запазим любовта в живота си.

Този ритуал е предназначен както ако сте сами, така и ако до вас има човек, независимо дали имате проблеми с него или не. Както и останалите ритуали, той ще даде резултат до седмица, максимум до две след извършването му и ако няма такъв, то причините за проблема са по-дълбоки и е нужна намесата на специалист.

За него са ви необходими две свещи (оранжева и зелена), стрък върбинка ( Verbena Oficianalis), светена вода и чаша вино.

Ритуалът се извършва на Еньовден или през една от следващите три вечери. Поставете двете свещи една срещу друга и между тях купа със светената вода и вътре билката. Запалете свещите и потопете ръце във водата. Представете си вашата любов (настояща или такава, каквато искате) и около нея аура от златно, зелено и оранжево. След като си представите ясно тази картинка, се обърнете към луната и кажете, че желаете това и я молите тя да ви дари с него, като в замяна дарявате тази чаша вино. След това излезте навън и заставайки с лице към Луната, излейте чашата. След което изкажете искрена благодарност за нейната помощ и молба да ви закриля винаги.

С водата напръскайте дрехите и леглото си, а билката сложете някъде на скрито място, където никой няма да я пипа.

Успех във всички аспекти на живота.

Оставяме да пренощува глинен съд с мълчана вода, събрана от три извора, китка енъовче, здравец и сребърен пръстен. На сутринта с тази вода, събрала силата на звездите и луната, се пръска в дома за изгонване на болестта. Същата вода, но с два сребърни пръстена вързани с билката върбинка се използва за привличане на любовта в живота. В полунощ, палим червена свещ и докато връзваме пръстените казваме 3 пъти “Отче наш”,след което глава първа от “Песен на Песните от Соломона”. На другия ден с водата пръскаме дрехите си,единия пръстен носим на дясната ръка,а другия с билката оставяме до икона на Света Богородица.

Венец направен от билки, набрани в този ден и поставен на вратата, отблъсква лошото, носи здраве и щастие на дома.

Магията на Еньовден е природна магия и едно от основните й приложения е подобряване на здравословното състояниеЗа гадание и лечение на този ден при залез слънце се взема вода от чист и сладък извор, налива се и се носи мълчешком. Затова я наричат мълчана вода.

Нощта срещу Еньовден е времето на магьосниците. За да се предпазят от тях, стопаните зажънват преди празника. Тази нощ е важна и за бъдещата женитба на девойките. С цвят от еньовче или магарешки бодил, оставени под звездите на открито, се гадае – ако е свежа наречената китка, скоро ще има сватба в дома на избраника.

Хората вярвали, че всички тези езически ритуали ще им донесат здраве и плодородие, дълъг живот и щастливи дни.

Еньовден е и празник на тревите и уханните билки. Почти навсякъде той е известен и като “Еньо Билкобер” или “свети Иван Бильобер”. На този ден, рано, още по тъмно, преди първи петли, млади и стари жени са излизали по поляните да събират лековити билки за зимата. По вековно поверие се приема, че след тази дата голяма част от билките загубват лечебните си качества.

Не напразно индустрията за етерични масла в климатичния пояс на Европа приключва активната си преработвателна дейност по принцип на 25 юни.

“Народът вярвал, че през нощта срещу Еньовден цъфти горската папрат и цветът и – прочутото “разковниче” – увяхва за по-малко от час след разцъфтяването си, ако не бъде откъснато. Тъкмо заради това в зеления здрач на тази загадъчно нощ из горите са бродили и мъже и жени, за да открият мимолетния цъфтеж, да откъснат “разковничето”, и да осигурят вълшебната му сила удовлетворяваща всички съкровени желания на човека.

За да запазят лечебното действие на събраните през нощта срещу Еньовден билки, някои от жените ги варели още сутринта преди изгрев слънце. По правило това са правели в заключена стая и съблечени голи.

На женската голота в случая, както и при много други народни обичаи, се преписва магическо и охранително действие.

Макар, в сравнение със северните народи, много от обичаите на този ден да са избледнели в народната ни памет, еньовският празник е завършек на един от най-съдбоносните за селския стопанин годишен период – пролетта. Броените седмици и месеци, в които семето и земята, заедно с измоленото с танци и песни благоволение на слънцето и дъждовните облаци, са осигурявали прехраната и живота на хората..